Reparatii acoperis

Adresa

Calea 13 Septembrie 106
Sectorul 5, București.

Sunati-ne

0724 416 122

Reparatii acoperis

Vă așteptăm

Sunați-ne

REPARAȚII LA ACOPERIȘ: PROBLEME FRECVENTE ȘI COSTURILE ACESTORA

LUCRĂRILE PERIODICE DE REPARAȚII LA ACOPERIȘ VĂ POT AJUTA SĂ PREVENIȚI PROBLEME MAJORE

Reparații la acoperiș

Întreținerea și reparațiile periodice ale acoperișului sunt esențiale pentru a menține integritatea acoperișului dumneavoastră. În timp,  intemperiile, supraîncărcarea cu zăpadă și accidentele pot provoca probleme care vă vor da dureri de cap. Am prezentat, mai jos, câteva dintre cele mai frecvente tipuri de reparații la acoperiș.

 1. Am nevoie de o reparație a acoperișului?
 2. Cât costă reparația acoperișului?
 3. Reparații uzuale legate de scurgeri și infiltrații
  • Reparații ale învelitorii
  • Reparații străpungeri
  • Reparații ferestre și luminatoare
 4. Alte tipuri de reparații uzuale ale acoperișului
  • Reparații hidroizolatie
  • Reparații șarpantă
  • Reparații dulgherie
  • Reparații ale sistemului pluvial
  • Acoperiș deformat
 5. Ce fac dacă am nevoie de o reparație a acoperișului?
Reparatii acoperis
Reparatii acoperis

Am nevoie de o reparație a acoperișului?

Chiar dacă acoperișul dumneavoastră nu prezentă semne majore de deteriorare, nu înseamnă că nu aveți nevoie de o reparație a acoperișului. Vă recomandăm să  inspectați, în mod regulat, acoperișul pentru a vă asigura că este în stare bună. Sunt necesare două operațiuni: inspecția vizuală a învelitorii și inspecția vizuală a podului/mansardei.
În timpul inspecției învelitorii, identificați semnele cheie pentru a determina dacă este timpul să vă reparați acoperișul:

 • Țigle/module lipsă, deformate sau crăpate
 • Tablă sau alte componente metalice pentru acoperiș ruginite
 • Prezența mușchiului sau algelor pe acoperiș
 • Flăcând

Când inspectați podul, verificați dacă au apărut:

 • Semne că a pătruns apa sub învelitoare, cum ar fi petele de apă sau prezența mucegaiului
 • Probleme la dulgherie: deformări, mucegai sau cari
 • Scurgeri pe lângă elementele de străpungere, cum ar fi coșurile și gurile de ventilație
 • Probleme cu etanșeitatea ferestrelor și ușilor de vizitare.

Dacă acoperișul dvs. are peste 30 de ani, ar putea fi timpul să înlocuiți complet acoperișul, mai precis învelitoarea. Dacă reparațiile acoperișului ajung în aceeași zonă de preț cu înlocuirea acestuia, o înlocuire completă a acoperișului este o investiție mai bună.

Am nevoie de o reparație a acoperișului?
Dacă descoperiți că acoperișul dvs. este lăsat, lipsesc țigle sau orice alt semn care ar putea să indice că aveți nevoie de o reparație a acoperișului, contactați-ne.

Vă putem ajuta să diagnosticați problema și să determinați ce tip de reparații aveți nevoie. Chiar dacă nu observați deteriorări ale acoperișului, este recomandată o inspecție anuală a acoperișului pentru a observa problemele mici înainte de a deveni probleme mari.

Reparatii acoperis

Cât costă reparția acoperișului?

Reparația acoperișului vă poate costa de la 100 de lei la peste 5.000 de lei , în funcție de amploarea pagubelor și de tipul de acoperiș pe care îl aveți.

Daunele minore, cum ar fi înlocuirea câtorva țigle lipsă sau sparte, ar putea costa doar câteva sute de lei, cu un antreprenor autorizat pentru acoperișuri. Dacă  faceți o reparație minoră la o învelitoare din țiglă bituminoasă, înlocuirea șindrilelor asfaltice vă poate costa chiar mai puțin!

Reparațiile majore au un preț ridicat, care depășește 4.000 de lei. De obicei, aceste tipuri de reparații sunt asociate cu daune grave cauzate de apă, de fenomene meteo extreme sau de accidente. Dacă reparația acoperișului are un cost extrem de ridicat, vă recomandăm să luați în considerare un acoperiș nou.

Trebuie să țineți cont de faptul că prețul reparației acoperișului dumneavoastră variază în funcție de mai mulți factori, inclusiv tipul de acoperiș, amploarea pagubelor, înclinația acoperișului, suprafața acestuia și orele de manoperă.

Reparatii acoperis

Aveți nevoie de montaj sau de o reparație la acoperiș?

Dacă descoperiți că aveți nevoie de o reparație a acoperișului, contactați-ne.

Vă putem ajuta să diagnosticați problema și să determinați ce tip de reparații aveți nevoie.

Reparatii acoperis
Reparatii acoperis

Reparații uzuale legate de scurgeri și infiltrații

Un acoperiș cu scurgeri este motivul principal pentru care proprietarii de case solicită o reparație a acoperișului. Scurgerile de sub acoperiș sunt cauzate de infiltrarea apei în micile crăpături și în găurile din învelitoare, ceea ce poate face dificilă determinarea tipului de reparație de care aveți nevoie.
Una dintere cele mai frecvente cauze este deteriorarea învelitorii: țiglă, tablă, carton bituminos, etc.

1. Reparații învelitoare

Cost: Între 15 lei și 75 lei pe , în funcție de tipul de învelitoare

Reparațiile  la învelitoare sunt cele mai frecvente repatații solicitate. Cele mai multe modele de învelitori sunt rezistente la razele UV, la ploi abundente și la condiții meteorologice extreme dar, chiar și cele mai rezistente pot fi deteriorate.

2. Străpungerile din acoperiș

Cost: 200 – 750 lei în funcție de tipul străpungerii și de amploarea daunelor

Străpungerile din acoperiș, cum ar fi orificiile de ventilare și coșurile de fum, sunt o altă cauză comună pentru infiltrațiile din acoperiș. Hidroizolarea deficitară, deteriorarea hidroizolației sau a elementelor de etanșare sunt motivele frecvente pentru care apa pătrunde sub acoperiș.

Înlocuirea gurii de ventilație sau a coșului de fum și a calcanului sunt reparații relativ ieftine, minore.

3. Reparații luminatoare , fereste de mansardă și uși de vizitare

Cost: 200 – 250 lei

Similar cu străpungerile din acoperiș, luminatoarele și ferestrele sunt predispuse la scurgeri. Fixarea elementului de etanșare în jurul unui luminator este o reparație minoră, dar înlocuirea acestui etanșant vă va costa ceva mai mult.

Reparatii acoperis
Reparatii acoperis
Reparatii acoperis
Reparatii acoperis strapungeri

Alte tipuri de reparații uzuale ale acoperișului

Dacă o scurgere de acoperiș rămâne nedetectată, aceasta poate duce la unele deteriorări structurale destul de grave ale structurii acoperișului. Dacă descoperiți că vremea severă a afectat acoperișul, reparațiile pot costa mult mai mulți bani decât repararea sursei inițiale a scurgerii. Dacă programați inspecții regulate pe acoperiș, puteți surprinde o problemă majoră înainte de a fi prea târziu.

1. Reparații hidroizolatie

Cost: între 20 și 50 de lei

Dacă lipsesc câteva elemente din învelitoare sau aveți fisuri, apa poate ajunge la membrana hidroizolantă. De-a lungul timpului, în urma expunerii continue la apă și radiații UV membrana începe să se descompună și șarpanta este expusă riscând să fie deteriorată.

2. Reparații șarpantă

Cost: între 20 și 50 de lei

Dacă membrana hidroizolantă este deteriorată sau dacă nu a fost montată, eventualele infiltrații pot sa afecteze șarpanta. Dacă observați străpungeri ale învelitorii, ar trebui să verificați starea șarpantei pentru a vedea dacă trebuie reparată.

3. Reparații dulgherie

Cost: 350 – 500 de lei

Cele mai frecvente probleme legate de repararea sau refacerea dulgheriei sunt cauzate de infiltrații. Există însă și alte posibile cauze: incendii, supraîncărcarea acoperișului cu zăpadă sau vânturi puternice. Dacă învelitoarea este deteriorată de mai mult timp, apa se poate ajunge la structura de rezistență a acoperișului, provocând daune mai grave. De aceea este important să verificați în mod regulat starea învelitorii pentru a vă asigura că nu există probleme majore. Dacă identificați din timp problema, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la probleme mai grave, ca cea menționată anterior.

5. Reparații sistem pluvial

Cost: Între 15 și 35 de lei m

Sistemele pluviale sunt, de obicei, realizate din tablă de oțel. Coroziunea metalului aduce, inevitabil, probleme de infiltrație, dar cele mai mari probleme ale sistemului pluvial sunt determinate de gheață. Țurțurii de gheața care atârnat de streașină poate arătă frumos, dar de fapt vă poate afecta casa, putând fi un semn al barierelor și dopurilor de gheață care pot provoca daune semnificative sistemului pluvial.

6. Refacerea acoperișului deformat

Cost: între 2.000 și 20.000 de lei, în funcție de amploarea daunelor

Un acoperiș lăsat este un tip mai grav de problemă de acoperiș. Dacă observați că acoperișul dvs. este lăsat, este probabil din cauza unei scurgeri nedetectate, a umidității crescute sau a faptului că există o greutate prea mare pe acoperiș. Dacă nu întrețineți corect acoperișul, ar putea începe să se lase.
Colapsarea și deformarea acoperișului ar putea necesita consolidarea structurii acoperișului.

Reparatii acoperis

Avem tot ce vă trebuie pentru acoperișuri